Joanika, in het begin dacht ik dat je zelf een beetje gek was

Weet je, Joaniek, toen ik op aanraden van een collega bij je aanklopte, dacht ik eerst dat je een beetje gek was. Hoe kan een mens nou ZO kalm, warm en liefdevol blijven onder alle tegenslagen die jij geleden hebt. Schizofrene zoon, je huis pas helemaal afgebrand, noem maar op. Inmiddels weet ik beter. In mijn vak speelt ratio een grote rol, je leerde me weer te voelen en te verwerken. Ik voel dat ik hierdoor een betere (menselijkere) psychiater ben geworden. Volgens mijn omgeving ben ik ook een leuker mens. Maar dat is aan anderen om te beoordelen. Joanika, ik dank jou voor je geweldige begeleiding en de fijne wandelingen die we samen hebben gemaakt over de dijken en door de weilanden bij Overlangel!

Mark H. (46 jaar)
Psychiater