Mediation bij interne en externe conflicten

Boersma-Ring is uw (huis)mediator voor zowel interne als externe, maar ook innerlijke conflicten.

Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld conflicten binnen:

– management team
– Raad van Bestuur
– maatschap
– directie
– project team
– etc.

Maar ook conflicten met externe partijen zoals banken, belastingdienst, verzekeringen of andere instanties danwel met een klant of een leverancier.

Mediation bij innerlijke conflicten

Verwerking van woede, verdriet, boosheid, en alle andere emoties die conflicten oproepen. Omdat een conflict zakelijk wel kan zijn opgelost, maar als je innerlijk met een rotgevoel blijft zitten, voelt het toch niet helemaal als “af”. En dat is wat wij juist wel bereiken.

De kracht van twee

Of het nou om een intern conflict gaat binnen uw onderneming, of een conflict met een externe partij, mediation is daarbij altijd een goede keuze. Het heeft zelden zin om direct een advocaat in de arm te nemen omdat die beroepshalve alleen het belang van zijn eigen client dient. Er komt bij een rechtszaak altijd op pijnlijke wijze een verliezer uit de bus, terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Bovendien wordt er in een rechtszaak niet omgekeken naar de emotionele gevolgen (laat staan de verwerking ervan) van het ontstane conflict.

De wet kent noch moraal noch emotie, en door de aard van een rechtszaak als zodanig kan er niet gekeken worden naar onbenutte mogelijkheden. Dat kunnen wij wél. Sterker nog, dat is waar juist onze kracht ligt.

Dit is wat mediation met Boersma-Ring onderscheidend maakt. Wij werken met twee mediators tegelijk, waarbij de één de zakelijk bedrijfskundige communicatieve kant in acht neemt, en de ander gespecialiseerd is in begeleiding van de innerlijke emotionele conflicten die ontstaan zijn in het gehele proces. Wij weten uit ervaring dat het aanpakken van het conflict in z’n totaliteit, dus inclusief de onlosmakelijk daaraan verbonden emotionele kant, de enige manier is. In zakelijke conflicten is het tonen en verwerken van emoties een ondergeschoven kind. Maar achtergebleven woede, verdriet of boosheid staat altijd in de weg van een nieuw begin. Bovendien heeft de ervaring ons geleerd dat onverwerkte emoties de bodem zijn voor nieuwe fricties en conflicten. En dat is nou precies – naast de oplossing van het oorspronkelijke conflict –  wat u wilt voorkomen, toch?