Erwin voorkwam ons faillissement!

Ik beveel Erwin Boersma van harte aan bij iedereen die behoefte heeft aan een stevige mediator, zakelijke coach en sparringpartner.

Vroeger hadden wij een bordje aan de muur hangen waarop stond: “Wij geloven niet in wonderen, we rekenen erop!” En zo was het ook, al sinds eind jaren ’70. Maar van die bravoure bleef niet veel over toen we tussen 2012 en 2014 in een zakelijke nachtmerrie belandden. We kregen te maken met een allesverwoestende brand. De ene overmachtsituatie volgde de andere op. We zaten al in zwaar weer, ontdekten vervolgens dat we waren opgelicht met een gevolgschade van anderhalve ton die we nergens konden verhalen, vergunningen die maar niet in orde leken te kunnen komen, oplopen tegen muren van bureaucratie bij diverse overheidsinstanties. Het aanvragen van een faillissement leek het enige wat we nog konden doen.

En toen kwam Erwin Boersma op ons pad. Dankzij zijn expertise en bemiddeling zijn wij er weer bovenop gekomen. Wat een verademing om te kunnen sparren met een ondernemer die het zelf ook allemaal heeft meegemaakt. Hij heeft bewezen een uitstekende mediator te zijn bij conflicten met overheidsinstanties en een betrouwbare raadgever te zijn op gebied van banken, businessplannen, financiële tussenpersonen en de belastingdienst.

In eerste instantie was ik wat terughoudend, temeer omdat we al door zoveel blabla figuren benaderd waren om ons te “helpen”. De eerdergenoemde oplichter was er ook zo één. Maar Erwin, met zijn kalme, no-nonsense “doe maar lekker gewoon” houding en zijn charmante Amsterdamse tongval, had direct mijn aandacht toen hij zei: “Ik ben blij dat ik voor jullie die zakelijke coach kan zijn, die ik zelf zo graag had gehad toen ik destijds met soortgelijke problemen kampte”.

Erwin heeft ons bewezen ervaringsdeskundig te zijn op vele vlakken, maar hij kent ook duidelijk zijn grenzen. Daar waar zijn expertise niet ligt, heeft hij ons steeds doorverwezen naar vakkundige partijen uit zijn eigen zakelijke netwerk. Uiteindelijk is alles weer op pootjes terecht gekomen! De dankbaarheid die ik naar Erwin voel is niet in woorden uit te drukken.

Anne B. (44 jaar)
Ondernemer in de hospitality branche

(Volledige naam en telefoonnummer op verzoek beschikbaar.)