Dialoog met de psychiater

Dialoog tussen een psychiater en client

Goedemorgen meneer De Geit, waar kan ik u mee van dienst zijn?

Dag meneer Wolf, ik ben doorverwezen naar u via onze relatie therapeut.

Legt u even in het kort uit wat uw probleem is, dan zoek ik even uw dossier erbij. Oh wacht, hier heb ik ‘m al. Ok, u loopt dus vast in uw relatie en u bent doorwezen voor een second opinion van een psychiater. Ik kan zo snel niks vinden over uw ouders of familie in het dossier, kunt u daar iets kort over vertellen? Zijn er bijvoorbeeld psychische klachten in uw familie?

Mijn moeder heeft een dwangneurose en van vaders is mij niets bekend.

Gebruikt uw moeder voor die dwangneurose medicijnen?

Ja dat klopt. Als ik me goed weet te herinneren, slikte zij altijd antidepressiva hiervoor. Maar dat is al 15 jaar geleden. Ik weet niet of dat nog zo is.

Bent u bekend met het gegeven dat dit vaak met een erfelijke belasting gepaard gaat?

Nee, dit hoor ik vandaag voor het eerst.

Dan lijkt het mij verstandig, dat ik u eerst antidepressiva voorschrijf om daar eens een paar maanden mee te beginnen. Maakt u straks maar met mijn secretaresse een afspraak en dan spreken we elkaar over ongeveer twee maanden voor evaluatie. Is dit u tot zover duidelijk?

Nou eigenlijk niet. Ik snap eigenlijk niet wat de relatie is tussen mijn moeder en het vastlopen van mijn relatie met mijn vrouw? En wat medicijnen daar voor verschil in gaan brengen?

Daar gaan we het over twee maanden over hebben. Ok?

Tot over 2 maanden dan.

………………..

Herkenbaar?

Bij Boersma & Ring kennen en herkennen we deze situaties. Wij zijn ervaringsdeskundig.
Herkent u zich ook in deze situatie en wilt u daar juist goed uit komen? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Bron van de afbeelding