Broer en zus hebben conflict over de erfenis

Dialoog tussen broer en zus, die ruzie hebben over de erfenis

Ons pap had zich omgedraaid in zijn graf als hij geweten had dat zijn dochter zo het bedrijf leeg probeert te trekken.

Ons mam komt er snel naast te liggen als jij alsmaar je zin zo door blijft drammen. Mijn hele leven is het alleen maar het bedrijf voor en het bedrijf na. En nooit eens ruimte voor elkaar en elkaars gevoelens. Het lijkt verdorie wel of het bedrijf het hoofd van de familie is, in plaats dat het een familiebedrijf is.

Nou lekker inconsequent weer zus, want je hebt er anders zelf ook lekker van gegeten. Ik heb je nog nooit horen zeggen: “Dit of dat kan ik niet aannemen, want ik ben het er niet mee eens hoe het hier gaat”. Of sterker nog: “Dit gaat in tegen mijn principes”. Nee, als er wat uitgedeeld werd stond je zelf ook niet bepaald achteraan.

Ach man, wat weet jij nou van mij? Je praat gewoon je vader de hele dag na. Maar die heeft er zelf nog iets voor gedaan en gelaten. Jij neemt genoegen met zijn schaduw zolang je maar zelf aan het roer mag staan. Schei nou toch uit! Maar nu er echt iets gedaan moet worden kan ik de luiers van ons mam verschonen en haar verzorgen zoals zij dat bij ons jaren heeft gedaan. En jij ondertussen lekker directeurtje spelen bij je diverse clubjes met je business vriendjes. En weet je wat? Ik doe het nog graag ook!

Das fijn voor je. En omdat ik lekker de hele dag directeurtje speel volgens jou, heb jij nooit hoeven werken. Je hebt tijd zat, ik ben blij dat je die nou eens nuttig besteed! Behalve ons mam ophitsen dan voor je eigen gewin. Succes met je actie zus, maar wat je ook van plan bent, dat gaat je niet lukken.

Ja, daar weet jij immers alles van hè, van niet lukken, althans, dat beweert je ex.
………………

Herkenbaar?

Bij Boersma & Ring kennen en herkennen we deze situaties. Wij zijn ervaringsdeskundig.
Herkent u zich ook in deze situatie en wilt u daar juist goed uit komen? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Bron van de afbeelding